شیره خرما خانگی

– سلام دوستان عزیز خسته نباشین 😊 امروز دست به کار شدم وبرای اولین بار شیره خرما درست کردم انصافا خیلی زحمت بود ولی ارزشش داشت وقتی دیدم ط..

شیره خرما خانگی - فاطمه جهان پیما

شیره خرما خانگی


سلام دوستان عزیز خسته نباشین 😊
امروز دست به کار شدم وبرای اولین بار شیره خرما درست کردم انصافا خیلی زحمت بود ولی ارزشش داشت وقتی دیدم طعم و رنگش عالی شده 😋😋
دستورش با جزییات کامل میذارم 👌
مواد لازم :
🌟 خرمای بدون هسته و شیرین به میزان لازم

🌟 آب هم وزن خرما  

طرز تهیه :
برای تهیه شیره خرما خانگی ابتدا خرماهای شیره دار را کمی شسته و هسته آن ها را جدا کنید.خرماها را همراه با مقداری آب داخل قابلمه بزرگی ریخته و روی حرارت قرار دهید.آب باید به اندازه ای باشد که روی خرماها را کاملا بپوشاند.صبر کنید تا آب به جوش بیاید و خرماها حسابی له شوند. در این مرحله درب قابلمه را نباید بگذارید.بعد از جوش آمدن آب، حرارت را کم کرده و کف روی ظرف را بگیرید و درب قابلمه راببندید.حدود 45 دقیقه صبر کنید تا آب و خرماها بجوشند و خرماها نرم شوند.بعد از این مدت زمان، شعله را خاموش کرده و صبر کنید تا از حرارت بیفتند. بعد از سردشدن خرماها را داخل یک کیسه نخی ریخته و یک کاسه بزرگ زیر دست تان قرار دهید و با دست خوب خرماها را فشار دهید تا شیره آن ها خارج شود. پارچه ای که از آن به عنوان صافی استفاده می کنید نباید خیلی نازک باشد زیرا گوشت خرماها به راحتی از آن رد می شود. شیره خارج شده را داخل یک تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کم کم جوشیده و به غلظت برسد.دقت کنید که حرارت باید کم باشد تا رنگ شیره به رنگ دل خواه یعنی سیاه دربیاید. در غیر این صورت رنگ شیره قهوه ای می شود.مدت زمان جوشیدن و قوام آمدن شیره متغیر است اما حدودا بین 1 تا 1.5 ساعت زمان می برد تا شیره به قوامی برسد که نه شل و نه خیلی سفت بشود. 
شیره خرما خانگی شما آماده است .

چند نکته درباره تهیه شیره خرما خانگی:

فراموش نکنید که نوع خرما و میزان حرارت، در رنگ و کیفیت نهایی شیره اثر می گذارد.برای تهیه شیره خرما از خرماهای ریز و دفرمه شده استفاده کنید.

بهتر است از خرمایی که شیره زیادی دارد برای این کار استفاده کنید. استفاده از خرمای بدون شیره و خشک برای این کار مناسب نیست.

دقت کنید اگر خرما خشک باشد مدت زمان پخت طولانی تر خواهد شد.

شیره بعد از سردشدن غلیظ ار و سفت تر از قبل می شود پس موقع جوشاندن شیره به این نکته توجه داشته باشید.اگر شیره ای که تهیه کردید سفت تر از حد مورد انتظار شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید و دوباره برای مدت کوتاهی آن را بجوشانید.برعکس مورد بالا، اگر شیره رقیق تر از حد مورد نظر شد باز آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و به غلظت مناسب برسد. سعی کنید در تمام مدت کار، کف روی شیره را جمع کنید تا یک شیره خالص و شفاف داشته باشید. اگر غلظت شیره کم باشد، شیره خیلی زود کپک می زند. بنابراین سعی کنید یا غلظت شیره را بیشتر کنید و یا اینکه به مقدار کم از آن تهیه کنید.

شیره خانگی که با این روش تهیه می شود را می توان در جای خشک و خنک و داخل ظرف در بسته تا یک سال نیز نگه داری کرد

برای نمایش طرز تهیه کامل از تمام مراحل تهیه شیره خرما اینجا کلیک کنید

برای نمایش همه ی غذاهای کانال فاطمه جهان پیما اینجا کلیک کنید